22 maj 2016
10:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Ursvik IK Svart 1 - IF Brommapojkarna 3

Till den här matchen hade vi fått 5 avhopp (av olika anledningar) men tack vare 4 andra spelare fick vi ihop 10 spelare till start. Matchen börjar väldigt annorlunda. Vi spelar av och rullar ner bollen till Yusuf. Då märker vi att de står kvar på egen planhalva, d.v.s. de kommer inte upp för att pressa oss. Detta medför att våra spelare blir lite konfunderade och de vågar inte anfalla utan vi rullar bollen i över en minut på egen planhalva innan vi kommer upp på deras planhalva. Sedan blir matchen lite mer ”normal”. Vi rullar bollen fint och vårdar verkligen bollen. Dock skapar vi inga riktigt farliga chanser. Ursvik kommer också upp och skapar några halvchanser men inget som skapar riktigt stora problem för Yusuf. Ställningen är 0-0 i paus.
I andra fortsätter vi på samma sätt. Rullar bollen fint från backar till mittfältarna men vi fastnar de flesta gångerna runt deras straffområde. I den 12:e minuten bryter dock Alvin ett uppspel och drar till ett långskott som går över deras målvakt. 1-0 till oss. Skönt med någon som vågar bryta mönstret och skjuta från distans. Ursvik har sedan några farliga chanser som Yusuf räddar alternativt att de går utanför. Vi skapar också några farligheter via någon hörna samt skott utifrån. Med två minuter kvar blir vi dock för passiva i eget straffområde och de kan kvittera till 1-1.

Alla killarna gör en härligt kämpainsats och spelade verkligen bollen till varandra som vi pratat om. Främste aktör på plan var Adam som jobbade över stora ytor och var navet i våra uppspel.